آموزش حسابداری
موضوعات داغ

بررسی وظایف حسابدار

 

حسابدار در هر کسب و کاری یک نقش مهم و کلیدی به شمار می رود. حسابدارها جریان پول را ردیابی و نیز ثبت می نمایند. بنابراین در هر کسب و کاری چه یک تجارت کوچک باشد چه یک شرکت بزرگ، نقش مهمی را بر عهده دارد. مسئولیت مدیریت و نیز گزارش داده های مالی یک شرکت بر عهده حسابدار می باشد. حسابدار از یک طرف به ثبت معاملات تجاری از طرف سازمان یا شرکت و گزارش عملکرد شرکت به مدیریت پرداخته و از سوی دیگر صورت های مالی را صادر می نماید.

حسابداران از صورت های مالی سازمان و نیز افراد برای ایجاد تصویری از سلامت مالی شرکت استفاده می کنند. حسابدارها می توانند به صورت قراردادی نیز برای انجام اظهارنامه مالیاتی و یا تصمیمات مالی یک شرکت کار کنند.

حقوق حسابدار

در هر حرفه ای با افزایش سابقه کار حقوق فرد نیز افزایش خواهد یافت. حرفه حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. البته پارامترهای دیگری نیز در تعیین حقوق حسابدار نقش خواهد داشت. از جمله این پارامترها می توان به:

 

اشاره نمود. به طور کلی مقدار دستمزد و حقوق تمامی حسابداران از جمله حسابداران معمولی، سرپرست و بی تجربه با توجه به مدرک تحصیلی و سوابق کاری و نیز بسته به شرکت و یا شهر با یکدیگر متفاوت است. با توجه به فعالیت های دشوار و نیز حساسی که حسابداران دارند، انتظار می رود نسبت به سایر کارمندان حقوق بیشتری داشته باشند. حقوق حسابدار در هیچ سازمان و یا شرکتی رقم مشخصی نداشته و بسته به نوع کسب و کار و موقعیت جغرافیایی متفاوت خواهد بود.

وظایف حسابدار

ساده ترین و معمولی ترین وظایف حسابدار محاسبه دستمزد و حقوق کارکنان شرکت می باشد. به طور کلی باید گفت اصلی ترین وظایف حسابدار سه مرحله را شامل می شود:

  • ثبت همه امور مالی صورت گرفته در سازمان و یا شرکت
  • تهیه نمودن گزارش های مالی مورد نیاز
  • و در نهایت ارائه آن به مدیریت. هم چنین حسابدارها باید با در نظر گرفتن دستورالعمل ها و استانداردهای روز از قانونی و دقیق بودن همه معاملات شرکت مطمئن گردند.

به طور خلاصه برخی از وظایف حسابدار عبارتند از:

 

چگونه یک حسابدار شویم

حال که با وظایف حسابدار آشنا شدیم ببینیم چگونه می توانیم یک حسابدار شویم. همانطور که می دانید حسابداری از جمله رشته های پرطرفدار و آینده دار می باشد. بهترین راه برای تبدیل شدن به یک حسابدار انتخاب این رشته در دبیرستان و دانشگاه می باشد.

داشتن تحصیلات عالیه در این زمینه در کنار علاقه و استعداد می تواند شما را در این زمینه یاری کند. به عبارتی هر اندازه دانش شما در خصوص حسابداری بیشتر باشد، طبیعتا موفق تر خواهید بود. اما راه دیگری نیز برای حسابدار شدن وجود دارد. مراحل حسابدار شدن در این روش عبارتند از:

راهنمای مسیر شغلی حسابداری

از جمله مسیرهای شغلی حسابداری می توان به سمت حسابدار اشاره نمود. این سمت خود دارای انواع متفاوت می باشد. از جمله آن ها می توان به: مسئول حسابداری، مدیر حسابداری، حسابدار عمومی، تحلیلگر کسب و کار، سرپرست حسابداری، حسابدار عمومی، حسابدار کارمندان و حسابدار پروژه اشاره نمود.

به طور کلی حسابدار، تجزیه و تحلیل سوابق مالی را بر عهده دارد. یک حسابدار هم چنین به مدیریت دستمزد و حقوق یک شرکت، پرداخت ها و مالیات های آن می پردازد. فارغ التحصیلان این رشته در واحدهای تجاری و موسسات مختلف و در رشته های زیر می توانند مشغول به کار گردند

مهارت های مورد نیاز حسابدار

تمامی حسابداران برای اینکه در شغل خود موفق شوند نیاز به مهارت های مختلفی دارند. بعضی از این مهارت ها از طریق تجربه و برخی دیگر از طریق تحقیق بدست می آیند. در ادامه به چند مورد از این مهارت ها اشاره خواهیم نمود:

  1. آشنایی با نرم افزارهای لازم حسابداری
    بدون استفاده از نرم افزارهای حسابداری نمی شود از سرعت و دقت عملیات حسابداری اطمینان حاصل نمود. هم چنین فرآیند تحلیل داده ها خسته کننده و زمان بر خواهد بود. استفاده از این نرم افزارها سبب سهولت در دسترسی به اطلاعات و داده های مالی و کاهش هزینه ها خواهد شد.
  2. مسلط بودن بر مهارت های ارتباطی
    برای یک حسابدار ضروری است تا توانایی برقراری ارتباط قوی با دیگران داشته باشد. این فرد باید همیشه برای شرکت در جلسات کاری آماده بوده و توانایی حضور در کار تیمی را داشته باشد.
  3. مسلط بودن بر قوانین بیمه و قانون کار و نیز قوانین مالیاتی
    یک حسابدار باید با تمامی قوانین مالیاتی آشنایی داشته باشد تا بتواند در جهت منافع شرکتی که در آن کار می کند عمل نماید. پیشتر گفتیم از جمله وظایف حسابدار محاسبه دستمزد و حقوق است. برای این کار نیاز به تسلط کامل بر قانون بیمه و کار می باشد.
  4. داشتن هوش تجاری
    حسابدار برای داشتن تعامل بهتر با بخش ها و واحدهای مختلف شرکت نیاز به داشتن مهارت تصمیم گیری و مذاکره دارد. به این مهارت هوش تجاری گفته می شود

 

مشاهده بیشتر

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا